Even voorstellen

Schrijver boek Kond: Kim Eberwijn,

Kim Eberwijn is de bedenker en schrijver van het nieuwe kinderboek Kond, is het een kat of is het een hond? Ze woont in Woerden. Als moeder van twee zoons (7 en 11) en een dochter (9) kan ze wel zeggen dat ze gek is op kinderen. Niets is leuker dan meegaan in de fantasiewereld van een kind.

De heerlijke knuffels, de honderden waaromvragen, het onbekommerd plezier maken, het ongegeneerd keihard lachen en het denken buiten de geijkte paden; dit is waarom kinderen haar zo blij maken. 

Auteur Kim Eberwijn

Op een dag, toen Kim met haar kinderen aan de aan de keukentafel zat, dacht ze opeens: Ik schrijf een verhaal voor mijn kinderen. Dat was het begin van Kond de kathond. Maar het verhaal werd beter en beter, de kinderen lachten erom en op school vonden kinderen het eerste avontuur ook te gek.

Er kwam een verlangen. Kim droomde ervan dat dit boek op een dag  in de boekwinkel zou liggen en bij veel kinderen thuis zou worden voorgelezen. Het verlangen werd groter. Na het vinden van illustrator Marion Vrijburg en een mail vanuit het personage Kond aan Uitgeverij Leopold/Witte Leeuw wordt deze droom werkelijkheid. Vanaf 5 februari ligt Kond – is het een kat, of is het een hond? in de (online)winkel.

Tekenaar Marion Vrijburg,

Illustrator Marion Vrijburg vindt het superleuk om de illustraties van Kond te ontwerpen. De stijl is minimalistisch, kinderproof, modieus qua kleurgebruik en vol humor. 

Marion is door het enthousiasme van Kim aangestoken en in volle vaart meegegaan in dit avontuur. Het was een grote verrassing dat Kim belde: ‘Ik heb een uitgever gevonden die Kond wil uitgeven. En het wordt niet één verhaal, maar vijf. Dus je mag nog heel veel te gekke illustraties bedenken!’

Marion (1972) groeide op in Heemstede op de grens met Haarlem waar ze haar eerste muurschildering maakte. Na een jaar vrije kunst op de Academie voor Beeldende kunsten in Rotterdam is ze ‘Design’ gaan studeren aan de TU Delft.

Werkend en reizend voor Fair Trade ontwierp ze producten en stelde ze collecties samen. Alle indrukken en ideeën tekende ze in haar schetsboek.

In 2012 volgde ze een jaar ‘illustreren voor kinderboeken’ aan het Grafisch Lyceum in Utrecht, terwijl ze haar eerste kinderboeken illustreerde.

Vanaf 2016 begon Marion officieel als illustrator, haar stijl kenmerkt zich door liefdevolle herkenbare illustraties met een enkele lijn, een paar kleuren en een vleugje humor.  

Uitgeverij Witte Leeuw/

Leopold

Witte Leeuw/Leopold is de uitgever van dit allerleukste kinderboek.

‘Er worden wekelijks tientallen manuscripten naar onze uitgeverij gestuurd. Slechts enkele daarvan worden daadwerkelijk uitgegeven, vaak één of twee per jaar. Kond sprong er meteen uit en stal ons hart – en straks vast ook die van heel veel kinderen! Kond is grappig, ondeugend en innemend. Elk kind zou hem als huisdier willen hebben.’ Redactie Uitgeverij Witte Leeuw

Fans van het kinderboek Kond 

Onze grootste fans zijn natuurlijk (onze) lieve kinderen. Hopelijk sluiten heel veel kinderen Kond in hun hart en gieren, brullen en lachen ze om Kond. 

Personages  Kond

Kond
Mioef mioef! Kond de kathond is het ondeugendste huisdier van het land. Wat ziet hij er lief uit! Hij heeft de kop van een kat en het lijf van een hond. Als hij zin heeft in een avontuur komt hij tevoorschijn uit de tekening. Maar voor ze het weten, zijn Maan en Pim hem weer kwijt.

Pim
Pim is dol op tekenen, hij doet niets liever. Op een dag tekent hij Kond de kathond, het wordt zijn beste dierenvriend.

Maan
Maan is de zus van Pim. Ze spelen veel samen, ze was er ook bij toen Kond voor het eerst werd getekend en voor het eerst uit het papier kwam. Ook Maan is blij met Kond.